Chapeau Woonkringen

Hier kunt u de eerste nieuwsbrief lezen.

Datum:     woensdag 10 april 2019

Tijd:          19.30 - 21.00 uur

Locatie:    Deventer, Lange Zandstraat 1, 7412 CD bij 'Vriendendienst' 

In Deventer wordt gewerkt aan een project voor huisvesting van mensen met een verhoogde gevoeligheid voor psychose. Wat zijn landelijke ontwikkelingen op dit vlak, wat gebeurt er nog meer in de provincie, wat komt er allemaal bij kijken? Waar moet je als direct- of naastbetrokkene rekening mee houden?

Op deze avond wordt dit initiatief toegelicht door Willem Seine die actief is voor de Deventer afdeling van Chapeau woonkringen https://www.chapeau-woonkringen.nl/  Er is aansluitend voldoende gelegenheid om met elkaar over bovenstaande vragen in gesprek te gaan.

Naast het informeren wil Ypsilon Overijssel met deze bijeenkomst ook ruimte bieden voor ontmoeting met lotgenoten – familieleden en naastbetrokkenen van mensen met psychosegevoeligheid. Ook als je vooral de ontmoeting belangrijk vindt ben je natuurlijk van harte welkom.

De bijeenkomst is bedoeld voor leden van Ypsilon en andere belangstellenden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vooraanmelding graag via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Inloop vanaf 19.15 uur

 

Het bestuur van Chapeau Woonkring Deventer bestaat uit vijf personen en werd benoemd met ingang van 8 september 2017. Voor meer gegevens zie de pagina Contact. Inmiddels zijn zij in gesprek met de Deventer woningcorporatie Ieder1. Daar is de benadering en werkwijze van Chapeau met enthousiasme ontvangen en wij zijn met hen in gesprek over de mogelijkheid van realisatie van een woonvoorziening in de gemeente Deventer. Wij hopen daar snel meer over te kunnen berichten.

Op maandag 15 mei 2017 is de stichting Chapeau Woonkring Deventer opgericht, met de koepelstichting Chapeau Woonkringen als bestuurder. Zeer binnenkort worden de overige bestuursleden benoemd, hun gegevens worden dan opgenomen op deze website.

In de Deventer Post van 7 maart 2017 stond een artikel over de voorbereidingen voor een Chapeau woonkring in Deventer. De initiatiefnemers daar zoeken nog verdere ondersteuning van hun bestuur.

In Deventer is een aantal mensen, voornamelijk leden van Ypsilon, bezig met de voorbereiding voor de oprichting van een lokale Chapeau Woonkring Deventer. Hiervoor wordt begin 2017 een afzonderlijke stichting opgericht, naar het model van de andere lokale Chapeau stichtingen.