Chapeau Woonkringen

Nieuw bestuurslid Chapeau Woonkring Tilburg - 9 mei 2021

Mijn naam is Erik Jansen, ik ben 58 jaar en woon samen met mijn vrouw Anja en nog 2 thuiswonende kinderen in Drunen, mijn andere 2 kinderen  zijn reeds de deur uit. 

Ik kom oorspronkelijk uit Bergen op Zoom en ben pas sinds kort in Drunen beland en ik was op zoek naar geschikte organisaties om me maatschappelijk dienstbaar te maken. Naar aanleiding van een redactioneel stukje in het plaatselijke huis- aan huis blad ben ik ge├»nteresseerd geraakt in Chapeau Woonkringen en heb ik me aangemeld voor de vacature van bestuurslid en heb me bij de Woonkring van Tilburg aangesloten. 

Ik ben zelf werkzaam als directeur-bestuurder bij Mental Health Caribbean, een organisatie die in opdracht van het Ministerie van VWS de GGZ-taken uitvoeren voor Caribisch Nederland.  Voor mijn werk zit ik dan ook regelmatig aan de andere kant van de wereld maar door het online werken valt dit prima te combineren met mijn werkzaamheden voor Chapeau Tilburg.

Waar ik enthousiast over ben is dat het concept van Chapeau Woonkringen een belangrijke bijdrage kan leveren aan het zelfstandig woongenot voor mensen met een psychiatrisch ziektebeeld. Die ziekte of stoornis kan je beperken in je dagelijkse leven maar dat wil nog niet zeggen dat je, met de nodige begeleiding, niet met plezier ergens zelfstandig kan wonen! 

Erik Janen introductie