Chapeau Woonkringen

28 september Woonkring Tilburg feestelijk geopend

Vrijdag 28 september was het dan zo ver: de feestelijke opening van Chapeau Woonkring Tilburg.

Alle bewoners hebben na de start op 1 maart zo’n beetje hun plek gevonden en met hen was een mooi programma samengesteld. We hadden voor heel toepasselijke petit fours gezorgd en bij binnenkomst werden de gasten met mooie ballades verwelkomd. Het werd al snel druk met de genodigden van o.a. de woningcorporatie, de aannemer, Buro MAKS en bestuursleden van de andere woonkringen en de Chapeau koepelorganisatie. Ook waren veel ouders van onze bewoners gekomen en waren ook veel bewoners aanwezig. De foto's kun je hier zien.

Frank Bouwmeester, onze voorzitter leidde na de koffie en gebak het openings ceremonieel. Na een introductie van de bestuursleden had Frank een interview met bewoner Ixor die heel onbevangen vertelde hoe hij op Chapeau terecht was gekomen en hoe blij hij was hier te wonen. Vervolgens leverde bewoner Ton een muzikale bijdrage door met een warm timbre ‘We never walk alone..’ te zingen. Hoe toepasselijk!

Daarna was het woord aan wethouder Esmah Lala van de gemeente Tilburg die haar grote bewondering uitsprak voor dit mooie ouderiniatief waarmee zoveel bewoners aan een volwaardige woonplek zijn geholpen en mogelijk daarmee ook aan een verdere integratie in de samenleving. LoesVerstappen, teamleider van BURO Maks vertelde over haar ervaringen van de eerste maanden en hoe alles relatief gemakkelijk op zijn plaats is gevallen en de begeleiders en bewoners een hecht team zijn geworden waarmee het fijn werken is. 

René Scherpenisse van woningcorporatie Tiwos vertelde vervolgens van de dankbare taak om voor speciale doelgroepen zoals de onze mooie huisvesting te kunnen bouwen en daarmee bij te dragen aan een beter woonklimaat voor hen. Ook benadrukte hij het belang om van begin af aan goed contact met de buurt te onderhouden en daarmee een goede acceptatie te bevorderen. 

Corné Mutsaers onthulde samen met zijn zoon Wim namens alle ouders twee mooie schilderijen in de hal waarmee een goed begin werd gemaakt om de nog wat kale wanden van kleur en aankleding te voorzien. Toen was het tijd voor de officiële handeling: het planten van een door Tiwos geschonken tulpenboom in de tuin. 

René Scherpenisse, Frank Bouwmeester, Loes Verstappen en bewoner Jeroen namen de speciale schoppen ter hand en zetten de boom stevig neer als symbool voor een mooie toekomst van onze woonkring. Het bleef daarna nog heel gezellig in de zonovergoten tuin. We kunnen terug zien op een mooie opening met dank aan allen die aan de verwezenlijking van onze woonkring hebben bijgedragen.