Chapeau Woonkringen

Op 17 mei 2022 hebben Karin Priem (Casade) en Theo Nelissen (Chapeau Waalwijk) de samenwerkingsovereenkomst en huurovereenkomst ondertekend voor het project aan de Kasteellaan in Waalwijk. Hier komen 18 zelfstandige appartementen voor (jong)volwassenen met autisme. De 24/7 begeleiding is in handen van Leermakers Autismegroep. 

Ondertekening Casade

Nieuw wooninitiatief voor mensen met autisme voorziet in behoefte

Aan de Kasteellaan in Waalwijk komen 18 zelfstandige appartementen voor (jong)volwassenen met autisme. Dit is een wooninitiatief van Chapeau woonkring Waalwijk. De begeleiding zal verzorgd worden door Leermakers Autismegroep. De behoefte aan deze woonvoorziening blijkt groot; nog voordat er een steen is gelegd heeft Chapeau Woonkring Waalwijk al een wachtlijst.

De bouw
Casade bouwt 75 sociale huurwoningen aan de Kasteellaan in Waalwijk; een hoog en een laag gebouw. In het lage gebouw komen onder andere 18 appartementen voor Chapeau woonkring Waalwijk. De voormalige basisschool Besoyen, die op de plek van de nieuwbouw stond, is inmiddels gesloopt. Het bestemmingsplan is definitief en de omgevingsvergunning is verstrekt.
Op dit moment wordt het technisch ontwerp verder uitgewerkt. Casade wil dit najaar starten met de bouw en verwacht de appartementen in de eerste helft van 2024 op te leveren.

De zorg
De toekomstige bewoners van Chapeau Woonkring Waalwijk hebben autisme en om in het dagelijks leven alles goed te laten verlopen hebben ze begeleiding nodig. Die begeleiding wordt straks 24/7 verzorgd door Leermakers Autismegroep. Daarnaast zal Leermakers zich inzetten bij het vinden van werk of creëren van dagbesteding voor de bewoners.

Wachtlijst
Woonvoorzieningen met passende zorg voor mensen met autisme zijn schaars in Waalwijk en omgeving. Zonder noemenswaardige ruchtbaarheid aan het wooninitiatief te geven heeft Chapeau woonkring al een flinke lijst met belangstellenden. Om in aanmerking te komen voor een van de appartementen heeft Chapeau woonkring Waalwijk een toelatingsprocedure. Deze is nog niet in gang gezet. De wachtlijst staat nog open voor nieuwe aanmeldingen.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van Chapeau Woonkring Waalwijk heeft 4 nieuwe bestuursleden: Marie Louis Diaz, Jurriejan Smits Theo Nelissen en Marc Vraets. Voor meer informatie over deze enthousiaste mensen die bouwen aan een mooie Woonkring in Waalwijk klikt u op hun naam. 

Wij heten hen van harte welkom en wensen hen veel succes!

 

Aan de Kasteellaan in Waalwijk komt een prachtig nieuwbouwcomplex waarin 18 bewoners van Chapeau Waalwijk een mooie woonplek zullen gaan huren. Meer informatie is terug te vinden in de nieuwsbrief van Casade die hier terug te lezen is. 

Op vrijdag 4 december 2020 is bij notaris Erik van Egeraat in Uden de oprichtingsakte gepasseerd van Stichting Chapeau Woonkring Waalwijk. Op de foto staan Mariëtte Snoeren, voorzitter van deze Woonkring, en Joep Munnichs, directeur-bestuurder van de koepelorganisatie Chapeau Woonkringen.

IMG 0120

Een van de voormalige bestuursleden van Chapeau Woonkring Heusden, mevrouw Mariëtte Snoeren, heeft het plan opgevat om in de gemeente Waalwijk een Chapeau Woonkring tot stand te brengen. Daarvoor zijn al diverse gesprekken gevoerd met de gemeente Waalwijk en met woningcorporatie Casade. Dat biedt hoop dat hier inderdaad een Chapeau woonkring kan worden gerealiseerd. De volgende stap is om het initiatief samen met 'medestanders' verder uit te bouwen. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd zich daarvoor aan te melden. Dat kan eventueel per mail, of neem anders contact op met Chapeau Woonkringen (073 68 98 716).

Woonkring Waalwijk

Positie Woonkring