Chapeau Woonkringen

Over Chapeau Woonkring Tilburg

De Chapeau woonkring TIlburg wordt gerealiseerd aan de Goirkestraat, hoek Wittebollestraat en bestaat uit 19 zelfstandige woningen, alsmede een gemeenschappelijke ruimte. Elke woning heeft een eigen voordeur, woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken en berging. De start van de bouw wordt verwacht in het vierde kwartaal van 2016. Tegen die tijd wordt ook een keuze gemaakt welke professionele zorgverlener het begeleidingsteam gaat leveren.

Het begeleidingsteam is een vast team, dat er samen voor zorgt dat er, op alle dagen van de week en op alle uren, een direct beroep op kan worden gedaan door de bewoners van de woonkring.

In de gemeenschappelijke ruimte wordt een kantoortje ingericht ten behoeve van dit begeleidingsteam en een ruimte voor de 'slaapwacht', dat is de begeleider of begeleidster op wie in de nachtelijke uren een beroep kan worden gedaan, mocht dat ooit nodig zijn. De rest van de gemeenschappelijke ruimte is ingericht als een gezellige woonkamer met een flinke keuken en directe toegang tot de tuin. Bewoners die daar zin in hebben, kunnen er elkaar ontmoeten, of ook samen koken en eten, als ze dat niet in hun eentje op hun eigen appartement willen doen. 

De begeleiding die wordt geboden in de Chapeau Woonkring Tilburg wordt bekostigd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) die sinds 1 januari 2021 ook open is gesteld voor de Ggz. 

U kunt hier klikken voor meer informatie over de samenstelling van het bestuur en de jaarverslagen.